OneStat Free

Een gratis teller van een jonge onderneming met pretenties: de grootste leverancier te worden van website-analyse software en diensten in Europa. Dan moet OneStat wel een toppie teller zijn, zou je denken. Laten we dan maar met de conclusie beginnen: deze gratis versie van OneStat is inderdaad een zeer goede teller.

De website van OneStat en de statistiekenpagina"s zien er professioneel uit. Over smaak valt misschien te twisten, maar alles werkt zoals verwacht en de pagina"s laden snel. Het menu is duidelijk, en een leuke optie is ook de print-knop bij de statistieken. Door die printknop wordt overbodige ballast verwijderd voor een mooiere afdruk op de printer. Dit is gewoon een detail, maar geeft wel aan hoe verzorgd het allemaal is. Voor de competitief ingestelde webmasters: OneStat heeft uitgebreide charts waar je eigen bezoekersaantallen kunt vergelijken met de concurrentie.

Wel reden tot zorg zijn de 54 regels code die je in je website moet plakken voor de OneStat teller. Dit is een flinke brok extra last, maar het valt wel op, dat de laadtijd ondanks deze grote hoeveelheid code, supersnel is. En niet alleen in Internet Explorer, daar zijn de meeste tellers nu wel voor geoptimaliseerd, maar ook in Opera en FireFox.

Toch nog min-puntjes? Ja, niet veel maar we hebben er een paar. Zo wordt bij het browser- en OS-overzicht niet aangegeven welke versies de bezoekers hebben geïnstalleerd. En dat willen we toch wel weten, want er is een groot verschil tussen IE 3 en IE 6, om maar iets te noemen. En dan missen we toch vooral ook de informatie over zoekmachines en zoekwoorden. Extra ten opzichte van de concurrentie is de rapportage over terugkerende bezoekers. Het is erg interessant om te zien hoe vaak men terugkeert naar je site.

OneStat Free meet je hele site, maar is niet een echte site tracker, want klikpaden en entry- en exit-pagina"s worden niet bijgehouden. Tot slot: de teller is gelimiteerd tot maximaal 10000 hits per dag op basis van 30 dagen, dit is voor de gemiddelde website meer dan genoeg, maar voor de echt populaire sites kan dit een beperking zijn. Het houdt het in ieder geval wel lekker snel voor de anderen.

En om dan ook maar weer met de conclusie te eindigen: OneStat is een goede teller die een plaatsje verdient op je website.

Onderdeel

Cijfer

Opties

7

Referrers

8

Presentatie

8

Icoon

6

Betrouwbaarheid

8

Snelheid

9

Privacy

9

Totaal

47.5
 
Wat vind jij van deze teller?

Gegevens

TellerOneStat Free
Web site 
Demo 
  
Aantal pagina's10
Totaal bezoekersyes
Totaal hitsyes
Top dagyes
Slechtste dagyes
Gemiddeldeyes
Bezoekers vandaagyes
Prognoseyes
Dagtotalen (# dagen)yes
Weektotalen (# weken)yes
Maandtotalen (# maanden)yes
Jaartotalen (# jaren)no
Uren overzichtyes
Weekdagen overzichtyes
Host namen (aantal)last 20
Host IP (aantal)last 20
Browser gegevensyes
Taal gegevensno
Besturingssysteemyes
Kleur instellingenyes
Scherm resolutieyes
Javascript statsno
Java statsno
Cookies statsno
Referrers (aantal)top 50
Search enginesno
Zoekwoordenno
Landen infoyes
Provider infoyes
  
Afgeschermde statsoptional
Profiel aanpassenyes
Advertentie (grootte)no
Icon (min. grootte)96x15
Teller resetyes
Tijdzone aanpassingyes
Onderscheid hits v bezoekersyes
  
Max. hits10000/day
TaalEnglish
Hitlijstenyes
Beperkingenno adult, no spam

© Copyright 2001-2004 - Tellertest.com